logotype

Богдан Донев е хореограф на ФТТ „Найден Киров”. Художествен ръководител е на детски танцов състав към ФТТ „Найден Киров” и преподавател по главен специален предмет БНТ, репертоар, разчитане и описание на танца, танци на народите за специалност Български Народни Танци в НУИ „Проф. Веселин Стоянов”. Висшето си образование получава в Академията за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство - град Пловдив като хореограф-режисьор, степен магистър.
Притежател е на следните награди: награда за млад автор и награда за авторство за танците „Закачка”, „Кукли” , „Мартеници”, "Щуротия" от националните конкурси – „Децата на България танцуват” – град Разград, Национален конкурс за детско-юношески ансамбли във Велико Търново и Коледно Надиграване - град Варна. Журира на различни национални фолклорни конкурси.

През 1994 година Богдан Донев основава танцова школа за обучение на деца от 4 до 7 години по народни танци в детските градини от Русенска област. Школата добива своето име „Хайде да играем” и обучава децата от над 15 русенски детски градини. Дейността на хореографа се разраства през 2007 година с основаването на танцова школа за фолклорни хора „Играорци”, която е създадена с цел обучение на възрастни по народни танци от различните области на България. Последната основана школа е танцова формация с името „Русчук”, състояща се от професионални танцьори – изпълняващи празнични програми. < Лектори